Ändringar:
Till följd av rederiets ändrade turlista har program och pris - men inte innehåll - blivit ändrat när vi reser till Tallinn och Riga i april.
riga tallin resa

Vårens kulturresa till Tallinn och Riga

Vi upplever Sveriges en gång näst största stad, en stadion för körsång, lyssnar på en av världens mest berömda romantiska orglar samt på en av Verdis oftast spelade operor.

 

På morgonen den 19 april lämnar vi Växjö och reser till Stockholm med Gerts buss, Älmhult, för vidare transport till Tallinn och Riga. Vi reser över Östersjön och startar med en gemensam middag ombord samt inkvarteras i dubbelhytter.

 

Nästa morgon anländer vi till Tallinn och fortsätter med vår egen buss in till centrum och vårt hotell. På vägen passerar vi ”körsångens stadion” med en traditionstyngd arena för hundratals medverkande. Därefter kommer vi att få en guidad tur i den gamla staden som har stora likheter med Gamla Stan i Stockholm.

 

Om aftonen går vi på Nationaloperan för att uppleva en av Verdis mest framförda operor, ”La Traviata”.

 

Morgonen därpå reser vi vidare till Riga. Huvudattraktionen är Rigadomen, där vi får uppleva en konsert på den världskända orgeln signerad av den franske orgelbyggaren Cavaillé-Coll med efterföljande demonstration. Även i Riga får vi en guidad tur i den gamla stadskärnan. Visste ni att Riga under 1600-talet var Sveriges till befolkningen näst största stad?

 

En intressant utflykt går till Jurmala vid Östersjökusten, en mycket känd badort med mängder av gamla grosshandlarvillor byggda för Rigas överklass. I Riga besöker vi också nationella konstmuseet.
Baltikumbesöket avslutas ombord på Siljaline för återresa till Stockholm med gemensam måltid.

 

Hemresan går med buss tillbaka till Växjö den 23 april med ankomst c:a 17.30.

 

Vid inställd resa som resultat av nationella regler till följd av t.ex. pandemin återbetalas anmälningsavgiften. Kontrollera att din hemförsäkring ersätter dig vid avbokning på grund av t.ex. sjukdom.

Vårens kulturresa till Tallinn och Riga

Avresa: Tisdagen den 19/4 kl 08.15
Från: Ulriksbergskyrkan/Norrtullskolan
Max antal: 48
Hemkomst: Lördagen den 23 april ca kl 17.30
Kostnad: 4500
Ingår:
Buss med lunch Växjö – Stockholm t.o.r. Måltider vid överfarterna inkl. frukost (övriga måltider planerar och bekostar man själv). Guidade turer, hotell inkl. frukost samt operaföreställning, orgelkonsert och museibesök. För enkelhytt betalar du ett tillägg på 440:- och enkelrum ett tillägg på 660:-.
Betalning: När du fått en faktura från SUV.
KRAV: Covidbevis, Pass
Anmälan:
Anmälan görs tidigast den 10 december kl. 08.00 på telefon 070 – 547 16 62. Max 2 anmälningar/telefonsamtal.

Björn W Stålne,

Ingrid Stålne

Ingrid Stålne

Kontakt information

Expeditionstider:

Senioruniversitetet:

i samverkan med

Följ oss:

Scroll to Top