Österlen3

Möt våren på vackra Österlen

Förmiddagen
Förmiddagskaffe vid vackra Brösarps backar - själva sinnebilden för Österlen. Vi besöker Kiviks musteri där Henrik Åkesson år 1888 planterade de äppelträd som skulle bli Sveriges första yrkesmässiga fruktodling.
Under en guidad visning i Äpplets Hus får vi ta del av flera generationers kunskap om fruktodling och frukt. Den som vill kan också handla i musteributiken.

 

Eftermiddagen
Vi inleder med lunch på Löderups Strandbad. Utöver god mat erbjuds vi också en storslagen havsutsikt. Därefter besöker vi Dag Hammarskjölds Backåkra. Gården är idag ett museum med privata föremål, gåvor från alla hans resor samt möbler och konstverk från hans bostad i New York. Dagen avslutas med eftermiddagskaffe hos Olof Viktors Bageri & Café i Glemmingebro.

 

Möt våren på vackra Österlen

Avresa: Onsdagen 11/5, kl. 07.00
Från: Ulriksbergskyrkan
Max antal: 40 personer
Hemkomst: Ca kl 19.30
Kostnad: 750 kr
Ingår:
Bussresa, guidade visningar på Äpplets hus och Dag Hammarskjölds Backåkra, lunch samt för- och eftermiddagskaffe.
Guider: Ingrid Stålne och Britt-Marie Palrén
Betalning: När du fått en faktura från SUV.
Anmälan:
Görs på hemsidan eller om dator saknas genom att ringa något av våra ombud.
Avbokning: Om ersättare, efter samråd med ansvarig, kan överta platsen återbetalas avgiften minus en administrationsavgift på 100 kronor per person och avgift.
Om ingen ersättare finns, återbetalas inte kostnader som debiteras SUV och som vi inte kan påverka. Belopp under 100 kronor återbetalas inte.
Aktivitets nr: 304 (anges vid anmälan)

Kontakt information

Expeditionstider:

Senioruniversitetet:

i samverkan med

Följ oss:

Scroll to Top