Fejkad mat och dryck – eller äkta vara

Hemlagat - färskt - naturligt! Det är lätt att bli lurad av matproducenternas luftiga löften om sina produkter. De som är rika på E-nummer men desto fattigare på riktiga råvaror.
Beskrivning

Mats-Eric Nilsson är nyhetsjournalisten som hösten 2007 skakade om livsmedelsbranschen med Den hemlige kocken. Hans böcker har sedan dess sålt i mer än 500 000 exemplar och översatts till flera språk. Han är en mångfaldigt prisbelönt författare och en flitigt anlitad föreläsare över hela Norden.

»Hemlagat«, »färskt« och »naturligt. Det är lätt att bli lurad av matproducenternas luftiga löften om sina produkter. De som är rika på E-nummer men desto fattigare på riktiga råvaror.

Mats-Eric Nilsson visar på de stora skillnaderna mellan reklamens budskap och vad vi konsumenter egentligen får för våra pengar. Han söker förklaringar till dagens bristande matkvalitet och ger handfasta tips till den som vill undvika de värsta fällorna.

Drygt ett decennium efter genombrottet med Den hemlige kocken har Mats-Eric nu även tagit sig an vinbranschen. Som vinkonsumenter är vi faktiskt i ett ännu större underläge än i matbutiken. Vi vet ju ytterst lite om vilka tillsatser som i verkligheten döljer sig i glaset.

Med många uppseendeväckande bilder och konkreta exempel berättar Mats-Eric om sin avslöjande bok Château Vadå. Dessutom presenterar han den alldeles nyutkomna uppföljaren Nyfiken på naturvin – där vi får lära oss att hitta de goda alternativen.

Föreläsare: Mats-Eric Nilsson
När: Torsdag 24/9 kl. 13.30 - 15.30
Plats: Ulriksbergskyrkan
Aktivitetens nr: 106
Kostnad: 200 kr för hela föreläsningsserien

Kontakt information

Expeditionstider:

Senioruniversitetet:

i samverkan med

Följ oss:

Scroll to Top